Lite om mig och mitt hundintresse

Jag heter Susanne Thulin. Jag bor på en gård i Kävlingetrakten. Jag har alltid hållit på med hundar och även hästar. I föräldrahemmet fanns flera boxer och vi hade också lite uppfödning.  

Min första labrador som jag startade min uppfödning med kom från kennel Benliz i Höör, Benliz Zestful Zandie. Innan dess hade jag haft två labradorer och blivit intresserad av rasen. 
Sammanlagt har jag haft 8 labradorer. I dagsläget har jag 4 tikar i hemmet. Benliz Zestful Zandie hade två kullar varav jag behöll en tik från varje kull.

Vi jagar aktivt och jakttränar, jag har jägarexamen, men är också intresserad av lite utställning. Alla hundarna tränas i viltspår och målet är att alla ska ha minst godkänt anlagstest i viltspår.
Jag behållt en tik e Brinkdal Conrad och Sunziri's Madikwe of Sun, Sunziri's Work It Out, "Agnez".
 

Jag har valpträffar minst en gång om året och vill gärna ha mycket kontakt med mina valpköpare. Jag hjälper självklart till med tips om träning mm.

Målsättningen med mitt avelsarbete är att föda upp  arbetande bruna  Labrador Retriever som är:

• Friska och sunda i både kropp och själ.

• Mentalt stabila och trevliga hundar som tycker om att arbeta såväl i jaktsammanhang som annat bruks och lydnadsarbete.

•De ska ha ett bra temperament så att de även lämpa sig som familjehund i ett hem med aktivt liv

• Jag strävar även efter att mina hundar ska vara så rastypiska exteriört som möjligt.

De hundar jag använder i avel uppfyller Svenska Kennelklubben och Labrador Retrieverklubbens krav för registrering samt valphänvisning.

• Båda föräldrardjuren skall vara höftleds- och armbågsröntgade utan anmärkning

• Båda föräldrardjuren skall vara ögonlysta senast ett år före parningen och friförklarade från ärftliga ögonsjukdomar (med vissa undantag i enlighet med LRK:s ögonrekommendationer)

• Båda föräldrardjuren skall vara meriterade med minst: - 1:a pris på officiell utställning, eller - 1:a pris på officiellt jaktprov, eller - 2:a pris på officiell utställning och 2:a pris på officiellt jaktprov

Det är viktigt för mig som uppfödare att:

◾ Alla valpar ska vara familjemedlemmar, att man tränar något med sin hund mår den allra bäst av.

◾ Labradoren behöver aktivitet, både fysisk och mentalt för att må bra.

◾ Alla valpar skall röntga höftleder och armbågar vid 18 månaders ålder samt ögonlysas.

Susanne Thulin

bad1